Főoldal Technika és Tudomány Scherer Péteré idén a Karinthy-gyűrű

Scherer Péteré idén a Karinthy-gyűrű

2 megtekintés

A humoristák legrangosabb kitüntetését idén a járvány miatt nem tudták az író születésnapján átadni.

A Karinthy-gyűrűt a hagyomány szerint minden év június 24-én (Karinthy Frigyes születésének évfordulóján) adják át a Rádiókabaréban (vagy annak aktuális évadában) kiemelkedő teljesítményt nyújtó szerzőknek, humoristáknak. Később már nem lett feltétel a Rádiókabaré-fellépés sem.

Idén nyáron még nem lehetett tudni semmit a díjról, a szervezők a koronavírus-helyzetre hivatkoztak, de év végére kiderült a nyertes neve, 2020-ban Scherer Péter Jászai Mari-díjas színész kapja a Karinthy-gyűrűt – írja a szinhaz.hu.

Apám mindig azt mondta, amit Rejtő Jenő, hogy óvakodj a humortalan emberektől, mert akinek nincs humora, az bánt. A humor szerintem leginkább túlélés. A humorban nem ismerek tréfát – tehát én Karinthyval mindenben egyetértek

– nyilatkozta a Karinthy-gyűrű elnyerése kapcsán a színész.

A korábbi díjazottjak között megtalálható Hofi Géza, Karinthy Ferenc, Boncz Géza, Déri János, Sándor György, Fábry Sándor, 2019-ben Bagi Iván és Nacsa Olivér, 2018-ban Vida Péter, 2017-ben pedig Aranyosi Péter nyerte el a 10-12 gramm aranyból készült Karinthy-gyűrűt.

Scherer Péterrel és Mucsi Zoltánnak, azaz a legendás Kapa-Pepe párossal itt olvasható interjúnk.

Forrás: HVG.hu - Tech rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek