Főoldal Koronavírus Rekordot döntött a halálozások száma Németországban a zárlat első napján

Rekordot döntött a halálozások száma Németországban a zárlat első napján

2 megtekintés

Rekordszámú, a koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet jelentettek Németországban a részleges lezárás első napján, szerdán – írta meg a Local német kiadása.

A Robert Koch Intézet közlése szerint az elmúlt 24 órában 952 ember vesztette életét és 27 728 új  megbetegedést regisztráltak, utóbbi a múlt hét pénteki adatot közelíti. A mai adatot megelőzően szintén múlt hét pénteken jelentették a legtöbb halálesetet, akkor csaknem 600 koronavírusos ember veszítette életét egy nap alatt Németországban. A lap kiemelt: Németországban riasztóan túlterheltek az intenzív osztályok: a szerdai adatok szerint az ország intenzív terápiás ágyainak 83 százalékán ápolnak betegeket.

Angela Merkel német kancellár vasárnap bejelentette, hogy szerdától ismételten zárlatot vezetnek be egész Németországban a koronavírus-járvány drámai terjedése miatt.

A nem létfontosságú üzletek és az iskolák is január 10-ig. A bankok és az élelmiszerboltok továbbra is nyitva lehetnek, ugyanakkor az újévi ünnepségeket betiltják, ahogy a tűzijátékok árusítását is. A munkaadókat felkérik, hogy a lehető legszélesebb körben tegyék lehetővé az otthoni munkavégzést. Merkel azt követően hozta meg az új szabályokat, hogy egyeztetett mind a 16 szövetségi tartomány vezetőjével, és mint fogalmazott,

sürgősen intézkedésekről kellett dönteni.

Forrás: 24.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek