Főoldal Itthon Ötezer ingyenes tesztet végeznek el Budapesten, online lehet regisztrálni

Ötezer ingyenes tesztet végeznek el Budapesten, online lehet regisztrálni

3 megtekintés

Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon azt írta, hogy négy budapesti helyszínen fognak ingyenes antigénes teszteket végezni. 

A városvezető közölte, hogy a teszteket a 18 éves feletti, lakcímkártyával rendelkező budapesti polgárok előzetes regisztráció után vehetik majd igénybe.

A tesztelés időpontja december 19–23. közt lesz, azokat négy budapesti helyszínen – a belvárosi Városháza parkban, a Széna téren, a Keleti pályaudvarnál és az Etele téri metrókijáratnál – fogják elvégezni. 

A tesztek eredményét 30 percen belül megtudhatják a jelentkezők – tette hozzá Karácsony Gergely.

Az ingyenes tesztre regisztrálni a  https://koronavirus.budapest.hu/teszt-eloregisztracio oldalon lehet. 

A főpolgármester arról is beszámolt, hogy hamarosan elkezdődik a legfontosabb közszolgáltatásokat biztosító budapesti munkavállalók tesztelése is. Ezt a programot a Fővárosi Önkormányzat indította 100 ezer antigéngyorsteszt segítségével, de a finanszírozásában számos nagylelkű támogató, összesen mintegy 273 befizető vett részt mintegy 539 millió forint befizetésével – közölte. 

Karácsony azt is elmondta, hogy a legnagyobb adomány – a járvány első hullámához hasonlóan – most is a Nyílt Társadalomért Alapítványtól érkezett. Részletezte továbbá azt is, hogy az OTP Bank ugyancsak 10 000 gyorstesztet juttatott el a fővárosnak.

Forrás: Index.hu - Belföld rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek