Főoldal vilag Örmény katonák elrablásával vádolja Azerbajdzsánt a hegyi-karabahi vezetés

Örmény katonák elrablásával vádolja Azerbajdzsánt a hegyi-karabahi vezetés

1 megtekintés

Több konfliktus is próbára tette már a novemberi tűzszüneti megállapodást.

A hegyi-karabahi örmény vezetés szerint több tucat katonát rabolt el szerdán Azerbajdzsán hadserege – írja a Reuters. A hírügynökség szerint ez már a többedik konfliktus, ami próbára teszi a hat hetes vérontást múlt hónapban lezáró tűzszüneti megállapodást.

Szerdán Hegyi-Karabah védelmi minisztériuma azt jelentette, hogy előző napon megszakadt a kapcsolat több, a tűzszüneti egyezmény értelmében az ő ellenőrzésük alatt maradt területen található állással. Miután kedd éjjel hiába próbálták megtalálni a katonákat, Arayik Harutyunyan hegyi-karabahi elnök szerdán bejelentette, hogy Azerbajdzsán ejtette fogjul őket, az azeri felet pedig provokációval vádolta meg.

Azerbajdzsán nem kommentálta a történteket.

Később Örményország védelmi minisztériuma azt közölte az Interfax szerint, hogy több katonájukat azeri csapatok vették körbe, és csak az orosz békefenntartóknak köszönhetően tudtak szabadulni. Nem egyértelmű, hogy ugyanazokról a katonákról van-e szó, akik Harutyunyan szerint fogságba estek.

Fegyveres összetűzés alakult ki vasárnap, mely során négy azeri katona életét vesztette, hat örmény pedig megsérült. Az eset után egymást vádolták a szembenálló felek.

Forrás: HVG.hu - Világ rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek