Főoldal Koronavírus Moszkvában nincs szükség újabb zárlatra

Moszkvában nincs szükség újabb zárlatra

4 megtekintés

Moszkvában nincs szükség újabb kemény egészségügyi zárlatra a koronavírus-járvány miatt – jelentette ki Szergej Szobjanyin, az orosz főváros polgármestere.

Szobjanyin szerint az eddig bevezetett korlátozó intézkedéseket még több hónapig fenn kell tartani, de újabb szigorításokra nincs szükség. A városvezető hozzátette: a fertőzés most nem robbanásszerűen terjed, mint tavasszal, a kórházban kezelt betegek száma másfél hónapja stabil, a város egészségügyi rendszere pedig képes megbirkózni a folyamattal. Szergej Szobjanyin közölte továbbá, hogy a moszkvaiak csak a tömeges oltást követően térhetnek majd vissza a normális életvitelhez, a védőoltások pedig néhány héten belül mindenki számára elérhetővé válnak.

Az orosz főváros járványellenes operatív törzse tájékoztatása szerint Moszkvába a védőoltási kampány kezdete, december 5. óta több mint 12 ezren kapták meg az első Szputnyik V-injekciót. A moszkvai egészségügyi hivatal tájékoztatása szerint a fővárosban április óta több mint ötezren kaptak antitestet tartalmazó vérplazmát a Covid-19 ellen, ami csaknem megduplázta gyógyulási esélyeiket.

    

Forrás: Index.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek