Főoldal Sport Michael Phelps attól fél, hogy sokan fognak doppingolni az olimpián

Michael Phelps attól fél, hogy sokan fognak doppingolni az olimpián

1 megtekintés

A négy olimpián gyorson, pillangón, vegyesen és váltókban 28 érmet, közte 23 aranyat begyűjtött amerikai klasszis versenyző a CNN-nek nyilatkozva úgy fogalmazott: szerinte nem lesz „tiszta mezőny” a 2020-ról 2021-re halasztott ötkarikás játékokon a japán fővárosban.

Őszintén szólva nem tudom, hogy egész pályafutásom során versenyeztem-e valaha is tiszta mezőnyben, s nem hiszem, hogy bármi is változott

– jelentette ki a 35 esztendős Phelps, aki azt állította, hogy egyetlen más olimpikon sem esett át annyi doppingvizsgálaton, mint ő.

Olimpiái közül 2004-ben Athénban hat, 2008-ban Pekingben nyolc, 2012-ben Londonban négy, 2016-ban Rio de Janeiróban pedig öt aranyat nyert, továbbá három ezüstöt és két bronzot is szerzett egyéniben és váltóban. A 39 – benne 29 egyéni – világcsúcsot jegyző Phelps a világbajnokságokon 26 elsőséget gyűjtött 2001 és 2011 között.

(MTI)

Forrás: Index.hu - Sport rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek