Főoldal Uniós források Megvan az újabb brüsszeli alku, amiből a Mátrai Erőmű és Pécs környéke fog legtöbbet profitálni

Megvan az újabb brüsszeli alku, amiből a Mátrai Erőmű és Pécs környéke fog legtöbbet profitálni

7 megtekintés
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A nagyköveti jóváhagyás azt követően érkezett, hogy a német elnökség letárgyalta a JFT kereteit az Európai Parlamenttel. A 17,5 milliárd eurós alap a 2030-as klímacéllal (55%-os kibocsátás-csökkentés) összefüggő tagállami erőfeszítések támogatására lesz hivatott a nemzeti átállási tervek megfinanszírozására.

Magyarország várhatóan százmillió euró körüli forrást kap majd a JTF-ből, elsősorban a Mátrai Erőmű és térségének átalakítására, amelyről tegnap az MVM Csoport elnök-vezérigazgatója is beszélt a Portfolio-nak adott interjúban. Emellett a mecseki szánbányák átalakításával kapcsolatos kiadásokat is lehet majd finanszírozni belőle.

A JTF-ről szóló rendelet végső kidolgozása átcsúszik a jövő év első hónapjaira, amikor már Portugália lesz az EU soros elnöke.

Egy friss hír szerint a REAC-EU kapcsán is megszületett a jóváhagyás az EP-ben.

Címlapkép forrása: MTI/Komka Péter. A Mátrai Erőmű Visonta közelében 2019. augusztus 21-én készült légi fotón.

Forrás: Portfolio.hu - Uniós források

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek