Főoldal Üzlet Megerősítették, hogy őrizetbe vették Bige Lászlót

Megerősítették, hogy őrizetbe vették Bige Lászlót

4 megtekintés

A vállalkozót hűtlen kezeléssel és vesztegetés elfogadásával gyanúsítják.

A Nitrogénművek Vegyipari Zrt. közleményben megerősítette, hogy december 15-én, kedden őrizetbe vették Bige Lászlót.

A cég közleményében emlékeztet rá, hogy a Szabolcs-Szatmár Megyei Rendőrfőkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi Osztálya három évvel korábban, 2017. november 16-án házkutatást tartott a Nitrogénművek Vegyipari Zrt. székhelyén, és ugyanezen napon házkutatást tartottak az NZRT-TRADE Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. székhelyén is. A nyomozás azóta is tart és 3 éve nem került bírósági szakaszba.

A cég szerint a vádak teljes mértékben alaptalanok.

„A vállalatcsoport és valamennyi dolgozójának érdekében a Nitrogénművek minden jogi eszközzel megvédi magát a Bige Lászlót és a társaságot érintő igazságtalan intézkedésekkel szemben, mely intézkedések nyilvánvaló mozgatórugója társaságunk elnökének, Bige Lászlónak a megfélemlítése és jó hírnevének csorbítása. A cégcsoport működését a történtek nem befolyásolják. A Nitrogénművekre és Bige Holding Kft-re pénzügyi hatása nem lehet. A cég Igazgatósága és az alá tartozó vezetés biztosítja a folyamatos és gördülékeny üzletmenetet” – írják a közleményben.

A Telex kedd este írta meg, hogy gazdasági bűncselekmények gyanújával őrizetbe vették Bige Lászlót, az ország egyik leggazdagabb emberét, azonban ezt akkor hivatalosan nem erősítették meg.

Bige szerint ki akarják csinálni

A Bige László tulajdonában lévő szolnoki vegyi üzemben azt állították az ősszel: két év alatt 17 alkalommal vonult ki a rendőrség ellenőrzést tartani. Tavaly a gyár működését felfüggesztették, illetve Bigét két napig fogva tartották. A bíróság azóta kimondta: a katasztrófavédelem jogtalanul zárta be az üzemet.

Bige akkor azt nyilatkozta, két barátján keresztül üzenték meg neki, hogy szabadon elhagyhatja az országot, de ha nem teszi, akkor börtönbe fog kerülni.

Állítólag a saját cégéből síbolt ki műtrágyát

Kedden reggel 7 óra 20 perckor készült el a rendőrségi jegyzőkönyv Bige László őrizetbe vételéről. Zamecsnik Péter, Bige László vezető ügyvédje szerint a 72 órás őrizetbe vételi lehetőség után pénteken 7 óra 20-kor derül ki, hogy börtönben marad-e a nagyvállalkozó – értesült a Telex.

A lap információi szerint egy sok évvel ezelőtti hűtlen kezelési ügy gyanúja vezetett a rendőri akcióhoz. A gyanú szerint Bige László olyan értékcsökkentett (leselejtezett) műtrágyát adott el, amely valójában többet ért. Aki megvette, már értékén, vagyis magasabb áron adta tovább a műtrágyát, a hasznon pedig elosztoztak. A gyanú szerint vagy adót takaríthatott meg a fekete értékesítésekkel, vagy a saját hitelezői elől vihetett el nyereséget.

Forrás: HVG.hu - Vállalkozás rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek