Főoldal vilag Másfél hónap után Bolsonaro is gratulált Bidennek

Másfél hónap után Bolsonaro is gratulált Bidennek

7 megtekintés

A G20-csoportból utoljára Brazília elnöke jutott el idáig.

Biden nyert, Trump még küzd – amerikai elnökválasztás 2020

November 3-án elnökválasztást tartottak az Amerikai Egyesült Államokban. A republikánus Donald Trump és demokrata kihívója, Joe Biden közti verseny több államban nagyon szoros volt, így végül csak november 7-én derült ki: Joe Biden lesz az USA 46. elnöke. Kövesse az elhúzódó elnökválasztás fejleményeit és lehetséges következményeit a hvg.hu-n.

Jair Bolsonaro brazil elnök, Donald Trump amerikai elnök egyik legjelentősebb latin-amerikai szövetségese is gratulált kedden Joe Biden megválasztott elnöknek az elnökválasztási győzelméhez.

“Üdvözletem és legjobb kívánságaimat küldöm Joe Biden elnöknek, abban a reményben, hogy az Egyesült Államok a továbbiakban is a bátrak hazája és a szabadok földje marad” – áll abban az üzenetben, amelyet a brazil külügyminisztérium honlapján tettek közzé.

Bolsonaro a világ legfejletteb és legjelentősebb feltörekvő országait, valamint az Európai Uniót is tömörítő G20-csoport tagjai közül utolsóként gratulált Bidennek a választási győzelemhez.

“Készen állok együtt dolgozni Önnel, hogy tovább építsük az Egyesült Államok és Brazília szövetségét, óvjuk a szuverenitást, a demokráciát és a szabadságot szerte a világban” – írta Bolsonaro Bidennek, akit formálisan hétfőn választott meg az Egyesült Államok 46. elnökévé az elektori kollégium.

Forrás: HVG.hu - Világ rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek