Főoldal Befektetés Másfél éve folyamatosan a japánoknál van a legtöbb amerikai állampapír

Másfél éve folyamatosan a japánoknál van a legtöbb amerikai állampapír

8 megtekintés
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Az amerikai pénzügyminisztérium honlapján szereplő adatok szerint Japán szeptemberhez képest 6,7 milliárd dollárral, közel 1269 milliárd dollárra csökkentette az amerikai állampapír-portfólióját októberben.

Az amerikai állampapírok legnagyobb tulajdonosainak listáját az előző két évben vezető Kína idén októberben 2017 januárja óta legkevesebb, mintegy 1054 milliárd dollárnyi amerikai állampapírral rendelkezett, ami 7,7 milliárd dollárral kevesebb szeptemberrel összevetve.

Októberben az amerikai állampapírok harmadik legnagyobb tulajdonosa Nagy-Britannia volt 442,8 milliárd dollárral, utána Írország (316,4 milliárd dollár), Luxemburg (266,2 milliárd dollár) és Brazília (262,9 milliárd dollár) következett.

A tíz legnagyobb tulajdonos között van még Svájc, Belgium, Hongkong és India.

Forrás: Portfolio.hu - Befektetés rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek