Főoldal Koronavírus Maruzsa: A téli szünet végén ismét tesztelik a tanárokat, a középiskolásoknak január 11-én kezdődik a normál oktatás

Maruzsa: A téli szünet végén ismét tesztelik a tanárokat, a középiskolásoknak január 11-én kezdődik a normál oktatás

0 megtekintés

Az EMMI államtitkára az operatív törzs szerdai tájékoztatóján közölte, jelen állás szerint a középiskolások is visszatérhetnek az osztálytermekbe.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Cikkünk frissül

Január másodikán és harmadikán teszteltethetik magukat az általános iskolákban tanító pedagógusok az Országos Mentőszolgálat tesztpontjain – jelentette be Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára. Ez a tesztelés is ingyenes és önkéntes lesz.

Maruzsa közölte, jelen állás szerint a téli szünet után normál menetben indul a tanítás az általános iskolákban, a középiskolások pedig január 11-én térhetnek vissza személyesen is.

Maruzsa beszélt arról is, noha egyre javulnak a számok, így is rendkívüli szünet van érvényben 79 óvodában és 42 általános iskolában is, több helyen pedig egy-egy osztályban álltak át digitális oktatásra. Elmondta, a tanév kezdete óta 3688 esetben vezettek be rendkívüli szünetet.

Forrás: HVG.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek