Főoldal Koronavírus Lezárják az ünnepekre Dániát

Lezárják az ünnepekre Dániát

2 megtekintés

Dániában szigorú karantént vezetnek be karácsonyra és az újévre, hogy gátat szabjanak a koronavírus további terjedésének – jelentette be szerdán este Mette Frederiksen miniszterelnök.

Az MTI beszámolója szerint csütörtöktől bezárnak a bevásárlóközpontok Dániában, az egyéb üzletek – az élelmiszerboltok és a patikák kivételével – pedig december 25-től.

A még tantermi oktatásban részesülő diákokat hétfőtől hazaküldik, bezárnak a szépségszalonok és fodrászatok is. A miniszterelnök bejelentette:

az egészségügyi ellátórendszerünk le van terhelve.

Az utóbbi héten 22 ezer fertőzöttet regisztráltak, az azt megelőző héten azonosított 15 ezer esettel szemben. Dánia a negyedik rizikófokozatba lépett, amely csaknem a legmagasabbnak számít – ismertette a dán kormányfő.

December 25-e péntektől január 3-ig az ország gyakorlatilag zárva lesz 

– hangsúlyozta.

A dán hatóságok arra számítanak, hogy az ország a járvány legsúlyosabb hónapjai előtt áll. A csaknem hatmillió lakosú országban az utóbbi 24 órában 3692-vel emelkedett az igazolt fertőzöttek száma. Jelenleg 493 Covid-19-beteget kezelnek kórházakban, s ez a szám csak növekedhet a napokban.

Forrás: Index.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek