Főoldal Üzlet Koronavírus: megérkeztek a szerda reggeli magyar adatok

Koronavírus: megérkeztek a szerda reggeli magyar adatok

4 megtekintés
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Az elmúlt 24 órában újabb 2804 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon, így 288 567 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma március óta. Tegnap október vége óta nem látott alacsony szintre esett a napi esetszám és a mai adat is jóval alacsonyabb, mint az elmúlt hét nap átlaga. 

Tegnap reggel óta elhunyt 144 többségében idős, krónikus beteg, így a járvány hazai áldozatainak száma 7381 főre emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 197 246 fő ma reggel, vagyis tegnap óta több mint 1800 fővel nőtt az aktív esetek száma.

Jelenleg 7639 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 574-en vannak olyan súlyos állapotban, hogy lélegeztetőgépre szorulnak. Mind a kórházi ápoltak, mint a lélegeztetőn lévők száma csökkent az elmúlt egy napban, 206, illetve 23 fővel.

Az aktív fertőzöttek 18 százaléka, az elhunytak 21 százaléka, a gyógyultak 23 százaléka budapesti. A legtöbb új esetet most is Budapesten regisztrálták az elmúlt egy napon, 421 főt, 200 felett volt a napi esetszám még Pest megyében és Hajdú-Bihar-megyében. A legalacsonyabb napi esetszámot Somogy és Tolna megyékben regisztrálták, 50 alatti az elmúlt 24 óra új fertőzöttjeinek száma.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Az elmúlt egy héten messze a legtöbb beteget Budapesten és Pest megyében regisztrálták, 3000 felett volt az esetszám.

Százezer lakosra vetítve azonban Nógrád megyében a legrosszabb a helyzet az elmúlt 7 nap új fertőzéseit tekintve és Budapesten volt a legalacsonyabb a szám.

A karácsonyi ünnepekre vonatkozó szabályokról december 21-én lesz döntés, az esti kijárási tilalom szilveszterkor is életben lesz – emlékeztet az operatív törzs.

Lezárult a célzott csoportos tesztelés 3. köre is. Az elmúlt hetekben összesen 430 ezer gyorstesztet végeztek a bölcsődei, óvodai, iskolai, szociális, egészségügyi, kormányhivatali és járási hivatali dolgozók körében. A gyorstesztelések a vártnál alacsonyabb részvétel mellett zajlottak, a megjelentek kevesebb mint 2 százaléka bizonyult pozitívnak. 

Eddig több mint 200 ezren regisztráltak a védőoltásra a https://vakcinainfo.gov.hu/honlapon.

A kormány mindent lehetséges külföldi vakcina beszerzéséről tárgyal, eddig 17,5 millió adag oltóanyagot kötött le.  Ha meglesz a megfelelő és a hatóságok által engedélyezett vakcina, akkor a védőoltások beadása az oltási terv szerv zajlik majd, elsőbbséget fognak élvezni az egészségügyi dolgozók – közölte a kormányzati portál.

Címlapkép: Getty Images

Forrás: Portfolio.hu - Üzlet rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek