Főoldal Sport Kikapott a Ferencváros a vízilabda Bajnokok Ligájában

Kikapott a Ferencváros a vízilabda Bajnokok Ligájában

2 megtekintés

A címvédő FTC-Telekom szerdán vereséget szenvedett a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek budapesti tornáján: a zöld-fehérek 10-7-re maradtak alul az olasz Bresciával szemben.

A Duna Arénában zajló viadal második játéknapjának második összecsapásán Varga Zsolt vezetőedző csapata nem találta olasz riválisának ellenszerét. Különösen támadásban kezdett rosszul, így a második negyed közepén már 5-1-es hátrányban volt.

Ha nehezen is, de a harmadik negyedben egygólos különbségre zárkózott fel az FTC (6-7), azonban a játékrész hajrája az olaszoknak sikerült jobban, akik 9-6-tal vághattak neki a záró felvonásnak. Mivel a negyedik játékrész csak egy-egy gólt tartogatott, nem hozott fordulatot a végjáték.

A második mérkőzésén is győztes Bresciában nyolc játékos szerezte a tíz találatot, a kedden magabiztos győzelemmel kezdő Ferencvárosban ezúttal hatan lőtték a hét gólt.
Varga Zsolt csapata csütörtökön a Hannover elleni találkozóval zárja szereplését a budapesti csoportkörben.

Az A csoport nyitányát Rómában rendezik, a csoportküzdelmek második szakaszát márciusban, a harmadikat áprilisban bonyolítják le, míg a nyolcas döntőre a tervek szerint június 3-5-én Hannoverben kerül sor. A végjátékba az A csoportból az első négy, a B-ből pedig a házigazda Hannover mellett a legjobb három jut.

Férfi Bajnokok Ligája, B csoport (Duna Aréna):
Brescia – FTC-Telekom Waterpolo 10-7 (3-1, 2-1, 4-4, 1-1)
a magyar csapat gólszerzői: Funtulisz 2, Constantin-Bicari, Jaksic, Jansik, Zalánki, Varga 1-1

Forrás: Origo.hu - Sport rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek