Főoldal Gazdaság Két bajor vállalat indít Magyarországon beruházásokat

Két bajor vállalat indít Magyarországon beruházásokat

3 megtekintés

Két bajor vállalattal – a Rosenbergerrel és a Knaus Tabberttel – állapodott meg a kormány újabb magyarországi beruházásokról – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter azt írta, hogy a Rosenberger, az egyik legjelentősebb elektronikai beszállító az autóiparban, jelenleg négyezer embernek ad munkát Magyarországon.
A vállalat a megállapodás szerint a magyar kormány 3,7 milliárd forintos támogatásával egy 13,5 milliárd forintos beruházásba vág bele, amellyel 150 új munkahelyet hoz létre Nyírbátorban, Jászárokszálláson és Jászberényben – tudatta.

Kiemelte, hogy a jászberényi fejlesztésnek köszönhetően azok a családok kapnak új munkalehetőséget, amelyek az Electrolux kapacitás leépítése miatt nehéz helyzetbe kerültek a térségben.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterForrás: MTI/Mónus Márton

A miniszter ismertetése szerint a Knaus Tabbert, Európa vezető lakókocsi- és lakóautógyártója évente több mint nyolcezer lakókocsit gyárt a Nógrád megyei Nagyorosziban, a mostani megállapodás alapján pedig 1,3 milliárd forintos fejlesztéssel növeli a kapacitását, valamint megkezdi az önjáró lakóautók gyártását is.

A beruházáshoz a kormány 500 millió forintos támogatást biztosít, amelyért cserébe a vállalat négyszáz magyar munkahely védelmére ad garanciát a koronavírus-járvány közepén.
Szijjártó Péter szerint a megállapodások megerősítik Magyarország és Bajorország gazdasági kapcsolatait.

A német tartományok közül Bajorország Magyarország első számú gazdasági partnere, onnan érkezik az országba a második legtöbb beruházás – olvasható a bejegyzésben.

Forrás: Origo.hu - Gazdaság rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek