Főoldal Itthon Gy. Németh Erzsébet: Egy megalázott, de mindent elviselő női társadalmat akar Novák Katalin

Gy. Németh Erzsébet: Egy megalázott, de mindent elviselő női társadalmat akar Novák Katalin

2 megtekintés

Novák Katalin érthetné, hogy miért kell változtatni, de befogja a fülét, lehunyja a szemét, és azt mondja, amit diktálnak neki, elfelejtve önmagát, aki ott a hinta mellett rettegett, hogy rossz döntést hoz, ha visszamegy dolgozni

– fogalmaz Facebook-bejegyzésében Gy. Németh Erzsébet. Úgy tűnhet, hogy nemcsak az internet, a főpolgármester-helyettes sem felejt. Bejegyzésében ugyanis megemlíti, hogy Novák Katalin pont egy olyan novelláért kapott különdíjat nagyjából tíz éve, amelyben azt mérlegeli, hogy hét évig tartó “csak” anyaság után visszamenjen-e dolgozni felelős beosztásba.

Gy. Némethnek meg is van a véleménye, miután egy, a napokban megjelent videón a családokért felelős tárca nélküli miniszter azt mondta, hogy a nőknek nem kell legalább akkora fizetéssel rendelkezniük, mint a férfiaknak és versenyezniük sem kell velük. 

Döntött és most jobban keres, mint egy jó fizetésű férfi. És elfelejtette, milyen volt a hét év otthon, amikor választania kellett

– vélekedett a főpolgármester-helyettes, és azt is írja, hogy Novák Katalin most nem azért küzd, hogy a nőknek könnyebb legyen munkát vállalni gyerek mellett, és nem is azért, hogy adott pozícióban egy nőt ugyanaz a fizetés illethesse meg mint a férfiakat, hanem – Gy. Németh Erzsébet szerint – ennek az ellenkezőjét akarja.

 egy végtelenségig kihasznált, megvetett és megalázott, de mindent elviselő női társadalmat. Olyan nőket, akik tűrnek, akik nem ismerik a megbecsülést, a valódi törődést és a szeretetet. Akiket használnak és kihasználnak

– magyarázta. A főpolgármester-helyettes szerint Novák Katalin direkt nem akarja érteni, hogy az emancipáció mit jelent, és úgy csinál, mint aki elhiszi, hogy inkább valamifajta borzalmas elnyomást jelent a szó.

Pedig az elnyomás az, amit ő szeretne nekünk, nőknek

– tette hozzá. Azt már csak mellékesen említette meg, hogy a miniszter ezzel megalázza azokat a férfiakat, akik boldogan vállalnak részt a család életében, és nem gondolják, hogy rájuk nincs szükség, csak a pénzükre.

 Mintha kissé felbolydult volna az élet a családokért felelős tárca nélküli miniszter körül, úgy tűnik ugyanis, hogy sokan nem tudnak elmenni szó nélkül egy, a napokban közzétett videója mellett.

Botka László például azonnal színt vallott, bejegyzésében azt taglalta, hogy nála nagyobb feminista nem is nagyon létezik, és három lányát arra igyekszik nevelni feleségével, hogy tudják, érnek annyit, mint egy férfi. 

Közben a a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) Nőtagozata bocsánatkérést követelt a minisztertől és felhívták a figyelmét arra is, hogy a nők általánosságban véve nem úri passzióból dolgoznak gyárban vagy bármilyen műszakban adott esetben hétvégén vagy karácsonykor, hanem, mert valamiből el is kell tartani a gyereket. 

A reakciók miatt aztán megszólalt a HírTV-nek Novák Katalin, aki azt mondta, hogy szerinte kiforgatták a szavait

Forrás: Index.hu - Belföld rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek