Főoldal Koronavírus Félnek a kézilabdázók az egyiptomi férfi világbajnokságtól

Félnek a kézilabdázók az egyiptomi férfi világbajnokságtól

2 megtekintés

Elég nagy a zűr a januári férfi kézilabda-világbajnokság körül. A német válogatott több tagja már korábban jelezte, hogy nem akarnak Egyiptomba utazni a koronavírus-járvány miatt. Most Rasmus Boysen fejezte ki aggodalmát egy Facebook-posztban.

A dán Rasmus Boysen szerda reggel közzétett posztjában úgy fogalmazott, hogy a Kiel együtteséből már csak két játékos, Rune Dahmke és Dario Quenstedt maradt bent a németek világbajnokságra készülő keretében. Patrick Wiencek, Hendrik Pekeler és Steffen Weinhold már korábban jelezte a németek szövetségi kapitányának, Alfred Gislassonnak, hogy nem akarnak elutazni a világbajnokságra.

Legutóbb 2001-ben, a Franciaországban rendezett vb-n fordult elő olyan eset, hogy a németek úgy álltak fel, hogy a csapatukban egyetlen Kielben játszó kézilabdázó sem szerepelt.

A dolognak némi magyar vonatkozása is van, ugyanis a németek éppen a magyar válogatottal szerepelnek azonos csoportban az egyiptomi világbajnokságon.

Forrás: Origo.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek