Főoldal Koronavírus „Ezúton is kívánok egy sokkal jobb fej világot” – SZFE-advent a hvg.hu-n

„Ezúton is kívánok egy sokkal jobb fej világot” – SZFE-advent a hvg.hu-n

3 megtekintés

Arra kértük a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóit, hogy töltsék velünk az adventi időszakot: versek, mesék, dalok, akár bábok segítségével mondják el, mit jelent számukra az ünnep. A nyolcadik videóban Kiss Diána Aida Erdős Virág versét mondja el.

Karácsony 2020

A karácsony idén sem marad el, legfeljebb kicsit más lesz, mint ahogy vártuk és ahogy megszoktuk. Kompromisszumokat kell majd kötnünk, talán áldozatokat is kell majd hoznunk, de végül is ez a szeretet ünnepe, és mint ilyen, erős kötelék közöttünk. Sok mindent kibír. Tartson velünk a ráhangolódásban!

A cikksorozat támogatója a METRO

Legyen szó friss halról a halászléhez vagy egy mesés ajándékról a kisunokának, nálunk minden karácsonyi kelléket beszerezhet. Látogasson el áruházainkba és legyen varázslatos az ünnepi készülés!

hirdetés

Novemberben, hetvenegy nap után véget ért az egyetemfoglalás a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, az ellenállás azonban folytatódik: jelenleg is távoktatásban zajlik a munka, még akkor is, ha az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriuma egy friss kormányrendeletre hivatkozva akarja érvényteleníttetni az intézmény idei első félévét.

SZFE-advent a hvg.hu-n

„Az, ami igazán szép, még előttem van, nem mögöttem” – 1. rész
„Halkan suttogta, szepegte sírva, mint legszebb szót a földön” – 2. rész
„Minden áldott nap egy kicsit közelebb ülhetsz” – 3. rész
„Emlékszem, mesélte, az volt az álma, hogy Superman száll az ablakába” – 4. rész
„Néha azt hiszem, a szeretetre várok” – 5. rész
„Küldök még neked szeretetteljes ölelést” – 6. rész
„A vágy, a láng csupán a testé” – 7. rész

A hvg.hu-n nem először készítünk adventi kalendáriumot, de idén úgy gondoltuk, azok mondjanak verseket, meséket és énekeljenek dalokat az ünnepről, akik ehhez a leginkább értenek. Mivel az elmúlt néhány hónap az SZFE hallgatóiról szólt, őket kértük fel, hogy töltsék velünk a várakozás időszakát.

A most következő karácsony nagyon más lesz, mint az eddigiek: az öröm helyét átveheti a koronavírus okozta veszteségek miatt érzett fájdalom, és talán sosem volt még ekkora szükségünk az élő szóra, arra, hogy tudjuk, most mindannyian egy cipőben járunk.

Szentestéig kétnaponta közzéteszünk egy-egy produkciót, hogy akár a közös családi vacsoráról, akár az egyedüllétről és az elmélyülésről szóljon is az idei karácsony, mindenki megtalálhassa azt a történetet, amely segítségével kicsit átjárhatja az ünnep szelleme.

A nyolcadik videóban Kiss Diána Aida elsőéves színházrendező – fizikai színházi koreográfus-rendező szakirányos hallgató Erdős Virág Karácsony, 2019 című versét mondja el.

Forrás: HVG.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek