Főoldal Koronavírus Ezrek tüntettek Kijevben adócsökkentésért, összecsaptak a rendőrökkel is

Ezrek tüntettek Kijevben adócsökkentésért, összecsaptak a rendőrökkel is

4 megtekintés

A koronavírus miatt leállt ország vezetésétől kértek segítséget, de csak könnygáz érkezett.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Ezrek tüntettek a kijevi Majdanon azt követelve, csökkentse az ukrán kormány a kis- és nagyvállalkozásokra kivetett adókat a koronavírus miatt válságba került gazdaság miatt. A tüntetők sátrakat is fel akartak verni Kijev főterén, de a rendőrség ezt megakadályozta, és összecsaptak a tüntetőkkel – írja a Szabad Európa.

A tüntetők utcaköveket és petárdákat dobtak a rendőrökre, mire azok könnygázzal válaszoltak.

A balhé ellenére sikerült pár sátrat felállítani. Az ukrán belügyminisztérium tájékoztatása szerint negyven rendőr sérült meg, a tüntetőkről nem közöltek hasonló számokat.

Cikkünk írásakor Ukrajnában már 15792 regisztrált halottja van a koronavírusnak, összsen 925 ezren fertőzödtek meg, nagyrészük az elmúlt másfél hónapban.

Az országban a tervek szerint január 8-tól szigorúbb szabályok lépnek életbe, addig azért nem, mert “a december fontos időszak az üzleti élet számára”, karácsonykor és újévkor pedig úgyis kevesen dolgoznak.

Forrás: HVG.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek