Főoldal Koronavírus Elképesztő összeget, 4 milliárd dollárt adott családokat segítő szervezeteknek Jeff Bezos exfelesége

Elképesztő összeget, 4 milliárd dollárt adott családokat segítő szervezeteknek Jeff Bezos exfelesége

0 megtekintés

Mindössze négy hónap leforgása alatt 4 milliárd dollárral támogatott olyan szervezeteket MacKenzie Scott, amelyek a koronavírus-járvány miatt bajba jutott családoknak segítenek. Scott az elképesztő vagyonnal rendelkező Jeff Bezos korábbi felesége, csak nemrég váltak el.

A nő a válás miatt kapott vagyonnal a világ 18. leggazdagabb emberévé vált, a pénze ráadásul – a bőkezű adakozás ellenére – folyamatosan nő, hiszen többek közt Amazon-részvényei is vannak, amelyek árfolyama még erősödött is a járvány alatt.

A multimilliárdos exfelesége 380 szervezetnek segített, ráadásul nem először: a nyáron is jótékonykodott, akkor 116 hasonló tevékenységű egyesületet keresett meg, hogy jelentős pénzösszeggel támogassa őket. MacKenzie Scott így idén valamivel több mint 6 milliárd dollárt fordított ilyen célokra.

A támogatott szervezeteket minden esetben tanácsadói segítséggel választotta ki a milliárdos üzletasszony, hogy a pénz a legjobb helyre jusson.

Forrás: HVG.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek