Főoldal Üzlet Eladhatja részesedését a Gloster nagytulajdonosa

Eladhatja részesedését a Gloster nagytulajdonosa

3 megtekintés
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A Széchenyi Tőkealap-kezelő igazgatósága–a Kockázatkezelés támogató véleményét is figyelembe véve jóváhagyja a Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap Glosterben meglévő 24,65 százalékos részesedésére vonatkozó exit stratégiáját, és felhatalmazza a Széchenyi Tőkealap-kezelő munkaszervezetét annak megvalósítására az alábbi feltételek mellett:

  • A végrehajtásra rendelkezésre álló időszak: a részvény eladási és vételi ügyletek végrehajtására összhangban az NTfA megcélzott kb. 5 éves befektetési időtávjával, de figyelemmel a lehetséges piaci körülményekre 2027. december 31-ig van lehetőség.
  • A részleges exit maximális mértéke: az eredeti befektetés maximum 10%-a részvény értékesíthető a tőzsdén befektetési szolgáltató igénybevételével, illetve maximum ugyanekkora mennyiségű Gloster részvény vásárolható vissza azzal, hogy az NTfA tulajdonában lévő részvénymennyiség semmilyen időpillanatban nem lehet kevesebb, mint 343 925 darab és nem haladhatja meg a 382 138 darabot (esetleges jövőbeni részvényfelosztás/részvény összevonás esetén arányosan növelve/csökkentve).
  • Minimum eladási ár: jegyzési árfolyamunk növelve az időarányos EUREF ráta + 500 bp éves elvárt minimális hozammal, a tranzakciós költségek levonását követően, azzal, hogy nem lehet kevesebb, mint az adott értékesítést megelőző időszak 180 napos tőzsdei forgalommal súlyozott átlagára.
  • Maximum visszavásárlási ár: visszavásárolható részvény, ha annak a tranzakciós költségekkel növelt nettó bekerülési ára alacsonyabb, mint a tranzakciós költségekkel csökkentett átlagos értékesítési ára.
  • Eladási és vételi ügyletek–akár részletekben, akár egyben –korlátozás nélküli alkalommal hajthatók végre.

Teljes exit feltételei:

  • A végrehajtásra rendelkezésre álló időszak, összhangban az NTfA megcélzott kb. 5 éves befektetési időtávjával, de figyelemmel a lehetséges piaci körülményekre: 2027. december 31-ig. Teljes exit legkorábban a zártkörű tőkeemelés végrehajtását követő 3 év múlva történhet.
  • Az eladási ár – akár több részletben történő értékesítés esetén – a piacon elérhető aktuális legmagasabb árfolyam, az alábbi összes feltétel teljesülése mellett:

I. meg kell haladja az értékesítést megelőző időszak 180 napos tőzsdei forgalommal súlyozottátlagárát;

II.minimum 20%-os éves hozamot (IRR) kell összességében biztosítania az eredeti jegyzési árral számolva;

III. tőzsdei vagy tőzsdén kívüli értékesítés keretében lehet megvalósítani.

  • Amennyiben nem érhető el a fentiek szerinti feltételek mellett megvalósuló teljes exit, akkor annak részletes feltételei egy új előterjesztés részét fogják képezni.

A fenti teljes exit feltételekben rögzítettek nem jelentenek automatikus kötelezettséget, ezek csak akkor lépnek életbe,ha arról külön Elnök-vezérigazgatói döntés születik.

Az NTfA részleges vagy teljes exitjével megnyílik annak a lehetősége, hogy növekedjen a közkézhányad, több, piacon elérhető részvény legyen, ezáltal emelkedjen a Gloster részvények napi forgalma.

Forrás: Portfolio.hu - Üzlet rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek