Főoldal Koronavírus Dollármilliárdoktól szabadult meg Jeff Bezos exfelesége

Dollármilliárdoktól szabadult meg Jeff Bezos exfelesége

2 megtekintés
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

MacKenzie Scott közel 4,2 milliárd dollárt adományozott el 384 amerikai szervezet számára az utóbbi négy hónapban azzal a céllal, hogy segítse őket a koronavírus okozta nehéz gazdasági helyzetben.

A világ leggazdagabb emberének, Jeff Bezosnak az exe egy blogbejegyzésben számol be arról, hogy idén igyekezett felgyorsítani a jótékonysági folyamatot, hogy minél előbb pénzhez jussanak a koronavírus miatt ellehetetlenült rászorulók.

 Kitért arra is, hogy különösen a nőket, a színesbőrűeket és a szegénységben élőket érintette negatívan a koronavírus, miközben a milliárdosok tovább növelték vagyonukat. Támogatásával elsősorban azokat a szervezeteket és cégeket segítette, amelyek fontos szerepet töltenek be a nehéz sorsú közösségek életében.

 6490 szervezetet vizsgáltak meg, közülük 822-t tüzetesebben is, végül 384 céget támogattak.

MacKenzie Scott vagyona a Forbes szerint megközelíti az 56 milliárd dollárt, köszönhetően legfőképpen annak, hogy válása után jelentős részvénycsomagot kapott volt férjétől az Amazonban (4%-os részesedést).

Tavaly ő is csatlakozott azon milliárdosok táborához, akik megfogadták, hogy jótékony célokra fordítják teljes vagyonukat életük során.

Címlapkép: Jörg Carstensen/picture alliance via Getty Images

Forrás: Portfolio.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek