Főoldal Technika és Tudomány Deutsch Tamás jogfosztását elfogadta az Európai Néppárt

Deutsch Tamás jogfosztását elfogadta az Európai Néppárt

4 megtekintés

133 igen és 6 nem szavazat mellett született meg a döntés a fideszes politikusról.

133 igen és 6 nem szavazat mellett döntött szerdán Deutsch Tamás jogfosztásáról az Európai Néppárt – értesült az EUrologus. Korábban mintegy 40 képviselő Deutsch kizárását kezdeményezte a Néppárt frakciójából.

Az EUrologus birtokába jutott állásfoglalás-tervezet szerint a fideszes politikust nem zárják ki az Európai Néppárt európai parlamenti (EP) frakciójából szerda este, azonban megvonják a frakciótagsághoz fűződő összes jogosultságát. A javaslatot változatlan formában fogadta el a Néppárt. Deutschtól így azonnali hatállyal visszavonták azt a jogot, hogy

  • a képviselőcsoport nevében az EP plenáris ülésén felszólaljon,
  • egyes ügyek előadójaként vagy árnyékelőadójaként dolgozzon,
  • bármilyen tisztséget töltsön be az EP-ben, ez elsősorban a Költségvetési és Ellenőrzési Bizottság alelnöki mandátumát jelenti.

Mindezt azért, mert a fideszes politikus két tévéinterjúban is arról beszélt, hogy Manfred Weber frakcióvezető egyik kijelentése a náci Gestapo és a magyar kommunista titkosrendőrség, az ÁVO módszereire emlékeztetnek.

Jogfosztott lesz Deutsch Tamás a néppárti javaslat szerint

Sosem volt fontosabb Magyarországon az érthető és pontos tájékoztatás az Európai Unióról, mint most. Az EUrologus brüsszeli újságíró csapatának célja, hogy az Európai Unióval kapcsolatos hírekről és eseményekről közérthetően, pontosan és ha kell, kritikusan számoljon be, illetve elemzéseivel segítse az olvasót a tájékozódásban.

Forrás: HVG.hu - Tech rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek