Főoldal Gazdaság Az USA-ban jövőre önvezető autók is szállíthatnak majd házhoz

Az USA-ban jövőre önvezető autók is szállíthatnak majd házhoz

2 megtekintés

A Walmart 2019-ben kezdett el dolgozni a Gatik nevű céggel, hogy önvezető teherautókat teszteljenek Bentonville és Arkansas között. A próbálkozások annyira sikeresek voltak, hogy több mint 112 ezer kilométert tettek meg a járművek, bár a biztonság érdekében egy sofőr végig figyelemmel kísérte az utakat. Ennek köszönhetően a két vállalat elhatározta, hogy 2021-ben már emberi felügyelet nélkül fognak üzemelni a járművek.

A két vállalat a nagy elhatározás mellett, hogy teljesen önvezető teherautókat fognak használni, jövőre terjeszkedni is szeretne. Az önvezető járművek 32 kilométeres útvonalon fognak haladni New Orleans és Metairie között, Louisiana államban. A termékeket a teherautók a Walmart áruházaiból olyan helyszínekre fogja szállítani, ahol a vásárlók könnyen át tudják venni a megrendeléseiket. Elsősorban ezeken az új útvonalakon emberi vezetők fogják felügyelni a tesztutakat.

IllusztrációForrás: Walmart

A Gatik cég hatalmas mérföldkőhöz érkezett, hiszen egyike lehet azoknak a vállalatoknak, amelyek önvezető járműveikkel automatizált útvonalat tudnak kiépíteni.

A Walmart egy ideje már kitűzte célul, hogy vezető nélküli teherautókat fog használni a jövőben, így több olyan céggel dolgozik aktívan együtt – Waymo, Ford, Cruise, Nuro, Udelv, Baidu és Pastmates – amelyekkel ez megvalósulhat. Fontos megemlíteni, hogy egy olyan hatalmas áruházlánc számára, mint a Walmart, az egyik legfontosabb mozzanata a szolgáltatásnak a szállítás, hogy kiszolgálhassa a vásárlók igényeit.

Forrás: Origo.hu - Gazdaság rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek