Főoldal Sport Az oroszok a női kézi-Eb alatt rúgták ki a kapitányt, már az utolsó meccsen sem ő irányít

Az oroszok a női kézi-Eb alatt rúgták ki a kapitányt, már az utolsó meccsen sem ő irányít

3 megtekintés

Az Orosz Kézilabda Szövetség menesztette Ambros Martín szövetségi kapitányt, mert a női válogatott lemaradt az elődöntőről a dániai Európa-bajnokságon. Az olimpiai bajnok csapat kedden 30-23-ra kikapott a dánoktól, pedig már döntetlen is elég lett volna számára a legjobb négy közé kerüléshez, írja az MTI.

Szergej Siskarjov, a szövetség elnöke a gyorsan meghozott döntést illetően jelezte, sokba fog nekik kerülni a – korábban a Győri Audi ETO KC-t és a magyar válogatottat is irányító – spanyol tréner idő előtti elküldése, de ki fogják fizetni, ami jár.

Ez elég nagy összeg, amit inkább az utánpótlásra fordítana, ugyanakkor a megoldást keresi, és nem a pénzzel törődik, így nem lesz akadálya a szerződésbontásnak.

„A szövetség tekintélyes veszteséget fog elkönyvelni, de készen állunk arra, hogy teljesítsük a kötelezettségeinket, kifizessük a bánatpénzt és megköszönjük neki a munkáját” – mondta az orosz hírügynökségnek Siskarjov.

A szövetségi vezető szerint a dánoktól elszenvedett vereségért a szövetségi kapitány tehető leginkább felelőssé.

„Nagyszerű csapatunk van, de megint egyfajta bizonytalanságot láttam a pályán. Egyértelműen csalódást okozott pszichológiai, taktikai szempontból és a motivációt illetően is, különösen az utolsó időkérésnél.

Azzal, hogy spanyolra váltott, húzott egy vonalat az együttműködésünkben

– indokolta a gyors döntést az elnök.

Az oroszok pénteken még játszanak a hollandokkal az ötödik helyért, de azon a mérkőzésen már nem Martín lesz a kapitány.

A dánok elleni zakó, ami megpecsételte Martín sorsát:Forrás: 24.hu - Sport rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek