Főoldal Technika és Tudomány Az LG új találmánya: az átlátszó ajtó, ami egyúttal képernyő is

Az LG új találmánya: az átlátszó ajtó, ami egyúttal képernyő is

4 megtekintés

Nem csak a telefonok láthatók el okosfunkciókkal. Megfelelő panel segítségével egy önműködő ajtó is izgalmassá tehető.

A svéd Assa Abloy Entrance Systemsszel közösen fejleszt képernyőkkel is rendelkező ajtókat az LG. A munka célja olyan önműködő ajtók készítése, melyekben átlátszó OLED-kijelzőt helyeznek el.

A különleges ajtókat a vállalati szektorban szeretné értékesíteni a cég. A bejelentéshez néhány koncepcióképet is mellékelt a gyártó: ezek szerint főleg plázákban, hotelekben, cégközpontokban működhetnének ilyen fejlesztések.

A paneleken az LG szerint üdvözlés, általános információk és hasznos tudnivalók is elhelyezhetők lennének. A várható árukról, megjelenésük időpontjáról ugyanakkor semmit nem közölt a cég. Korábban a Samsung is próbálkozott az átlátszó OLED-kijelzőkkel, de a munkát idővel felfüggesztették.

A képernyőtechnológia terén zajló verseny az utóbbi időben világszerte fokozódott. Ennek eredményeként jöttek létre – szintén az LG-től – azok a metróablakok, melyek kijelzők is. A Xiaomi pedig tévéből csinált hasonlót.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: HVG.hu - Tech rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek