Főoldal Koronavírus A vártnál jobb a decemberi helyzet az eurózóna szolgáltatószektorában

A vártnál jobb a decemberi helyzet az eurózóna szolgáltatószektorában

3 megtekintés
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Decemberben 55,5 ponton állt az eurózóna feldolgozóipara, felülmúlva az elemzők által várt 53 pontot. Az előző hónapban 53,8 ponton állt az index. Németországban és Franciaországban is erős volt a szektor a Markit ma reggeli közlése szerint, messze a kritikus 50 pont felett teljesített.

A szolgáltatószektor továbbra is 50 pont alatt állt decemberben, de már messze túlteljesítette a novemberi 41,7 pontot, ahogy a koronavírus-járvány némileg mérséklődik Európában, és a korlátozásokat részben kivezették. A pozitív meglepetéshez (az elemzők 41,9 pontot vártak) vélhetően kellett a karácsony előtti bevásárlási hullám is.

A kompozit index az eurózónában 49,8 ponton állt decemberben az előző havi 45,3 és az elemzők által várt 45,8 pont után.

Címlapkép: Getty Images

Forrás: Portfolio.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek