Főoldal Koronavírus 200 ezren regisztráltak egy hét alatt oltásra

200 ezren regisztráltak egy hét alatt oltásra

9 megtekintés

Dömötör Csaba jelentette be a számokat.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Egy hét alatt több mint 200 ezren regisztráltak a vakcinainfo.gov.hu-n – közölte kedden a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, Dömötör Csaba. Dömötör a videójában elmondta, hogy a kormány már több, mint 17,5 millió vakcinát kötött le, és azon dolgoznak, hogy mielőbb legyenek engedélyek.

Ez a 200 ezer regisztráció sem tűnik soknak (főleg úgy, hogy első nap 100 ezer ember iratkozott fel), de ennek több oka lehet: egyrészt több kutatás is azt mutatja, a magyarok nagyrésze ki akar várni a koronavírus elleni oltással, de az sem növelhette túlzottan a regisztrációs kedvet, hogy a kormányzati oldal kitöltése esetén első körben a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodához kerülnek az adataink.

Az nem világos, mit szolgál a regisztrációs oldal, Rogán nemrég azt állította, akik regisztrálnak az oldalon, azok hamarabb jutnak vakcinához.

Azt sem tudni, mikor kapják meg az Európai Unió engedélyét az oltóanyagok, leszámítva a Pfizer/Biontech vakcináját: erről kedden kiderült, hogy jövő héten már engedélyezhetik Európában.

Forrás: HVG.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek