Főoldal Koronavírus 150 ezres bírságot is kaphat, aki szilveszterkor tűzijátékozik

150 ezres bírságot is kaphat, aki szilveszterkor tűzijátékozik

5 megtekintés

Nem csak forgalmazni, de használni sem szabad idén szilveszterkor pirotechnikai termékeket.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Azt, hogy a koronavírus elleni védekezés érdekében idén szilveszterkor betiltják a petárda és tűzijáték értékesítését az országban, múlt héten jelentette be Gulyás Gergely a kormányinfón. A miniszter arra nem tért ki, hogy számíthat-e szankciókra, aki a tavalyról titokban megtartott néhány petárdát, és azt használja fel az ünnepléshez.

Utóbbi kérdést a Kormányzati Téjékoztatási Központ szerdai közleménye tisztázza. Ebben az áll:

A szilveszterkor is érvényes esti kijárási tilalom betartatása és a csoportosulások elkerülése érdekében a kormány megtiltja a szilveszterkor használatos pirotechnikai termékek árusítását és felhasználását.

Akár 150 ezer forinttal büntethető szabálysértést követ el, aki a szilveszterkor használatos pirotechnikai termékekre vonatkozó előírásokat megszegi. Az erről szóló kormányrendelet – írják – hamarosan olvasható a Magyar Közlönyben.

Forrás: HVG.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek