Főoldal Koronavírus Virológus: több, biztató eredménnyel rendelkező vakcina is elérhető lesz Magyarországon

Virológus: több, biztató eredménnyel rendelkező vakcina is elérhető lesz Magyarországon

4 megtekintés
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Hozzátette: a többi közt a Pfizer-BioNTech 90-95 százalékban immunitást nyújtó koronavírus-vakcinájából is érkezik az országba.

Mint mondta, egyes vakcinák a vírus örökítőanyagát, mások pedig inaktivált vírusokat tartalmaznak, és a közeljövőben megérkeznek azok a vakcinák is, amelyek nem genetikai anyagot, hanem a vírus fontos fehérjéit viszik be a szervezetbe.

Bizonyos oltóanyagokból 2-3 oltás szükséges a teljes védettség megszerzéséhez – közölte, megjegyezve, hogy ez nem meglepő, hiszen több használatban lévő, más betegség elleni védőoltás is hasonlóan működik.

Az oltóanyag gyors kifejlesztése érdekében az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) adminisztrációja felgyorsult, de a szigorú követelmények nem változtak, így az oltóanyagok mellékhatásaitól nem kell tartani – hangsúlyozta a virológus.

Címlapkép: Getty Images

Forrás: Portfolio.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek