Főoldal Külföld Újra nőtt az új fertőzöttek száma Ukrajnában

Újra nőtt az új fertőzöttek száma Ukrajnában

1 megtekintés

Ukrajnában az előző napi jelentős csökkenés után keddre ismét mintegy kétezerrel csaknem 8,5 ezerre emelkedett az egy nap alatt feljegyzett új fertőzöttek száma, viszont több mint kétszer annyian gyógyultak meg, mint ahányan megbetegedtek.

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napon 8416 esettel 909 082-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, a halottaké pedig újabb 233 áldozattal 15 480-ra. Eddig 522 868-en gyógyultak meg, közülük előző nap több mint 16 ezren, az aktív betegek száma viszont csaknem nyolcezerrel 370 734-re csökkent. A múlt hétvégén még mindkét napon nőtt az aktív betegek száma.

A legtöbb új beteget, 1559-et az elmúlt napon ismét a fővárosból jelentették, velük együtt az azonosított fertőzöttek száma Vitalij Klicsko főpolgármester tájékoztatása szerint Kijevben már meghaladta a 93 ezret, a halottaké pedig 13-mal 1610-re emelkedett.

IllusztrációForrás: Sputnik via AFP/Stringer

Előző nap az országban 1479 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús új beteg került kórházba.

A kormány előző napi ülésén néhány újabb korlátozást vezetett be, amelyek december 19-től lépnek életbe. A döntés értelmében egyebek mellett az iskolákban tilos rendezvényeket tartani több osztály, illetve csoport, továbbá meghívottak együttes részvételével. Megtiltották a nyilvános rendezvények szervezését a szórakoztató és a vendéglátó egységekben, utóbbiak 23 órától 7 óráig csak elvitelre szolgálhatnak ki. Tovább korlátozták továbbá a múzeumokban, bemutatótermekben, valamint a vallási rendezvényeken azt, hogy hányan tartózkodhatnak négyzetméterenként egy zárt helyiségben, utóbbiak esetében nyílt téren kötelezővé tették a másfél méteres távolságtartást.

Kedden ismét kisvállalkozók kezdtek tüntetést Kijevben a parlament épülete előtt. Követelik, hogy a kormány a január 8-24. közötti időszakra tervezett karanténszigorításaival semmilyen formában ne korlátozza üzleti tevékenységüket. A kabinet korábbi közlése szerint az említett januári időszakban országosan szigorú korlátozások lépnek életbe. Eszerint szünetelni fog az oktatás az iskolákban, továbbá a kávézók, bárok, éttermek kizárólag elvitelre dolgozhatnak majd. Ezenfelül csak az élelmiszereket, gyógyszereket, illat- és háztartási szereket, illetve állateledeleket árusító üzletek tarthatnak nyitva. A közösségi közlekedés viszont változatlanul működni fog.

Forrás: Origo.hu - Nagyvilág rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek