Főoldal Gazdaság Újabb száz munkahelyet teremt egy német cég beruházása

Újabb száz munkahelyet teremt egy német cég beruházása

1 megtekintés

A beruházások most aranyat érnek – fogalmazott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Bock Hungária Kft. stratégiai partnerségi szerződésének aláírásán kedden Nemesvámoson. A német cég száz munkahelyet teremt a Veszprém megyei településen.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a legfontosabb gazdaságpolitikai feladat, hogy a kormány megvédje az emberek munkahelyeit, és az esetlegesen elvesző munkahelyek helyére újakat hozzanak létre.

Ehhez, a munkanélküliséggel szemben folytatott harchoz pedig szövetségesekre van szükség, azokra a vállaltokra, amelyek a nehéz körülmények között sem elbocsátanak, hanem fejlesztenek” – jelentette ki.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A külgazdasági és külügyminiszter közölte: a Noszlopon, Ajkán és Nemesvámoson működő Bock Hungária Kft. 606 millió forintos beruházást hajt végre, megvédve 900 munkahelyet. Ehhez a kormány 282 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt. A társaság emellett egy Nemesvámosról elköltöző gyár helyére beköltözve száz munkahelyet teremt.

Forrás: Origo.hu - Gazdaság rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek