Főoldal Üzlet Újabb 25 milliárdos közbeszerzést nyert el Mészáros Lőrinc egyik érdekeltsége

Újabb 25 milliárdos közbeszerzést nyert el Mészáros Lőrinc egyik érdekeltsége

2 megtekintés

Ezúttal az Opus egyik leányvállalata, az R-kord nyert el egy közbeszerzést, amit a MÁV írt ki.

Újabb milliárdos közbeszerzést nyert el az egyik, Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég. Az Opus Global Nyrt. közvetett tulajdonában álló R-kord Kft. nyert el egy, a MÁV által kiírt közbeszerzési pályázatot – írta a cég a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján megjelentetett közleményében.

Az R-kord a MÁV által kiírt, „Szűk keresztmetszetek felszámolása és az átjárhatóság fejlesztése a Budapest (Kelenföld) – Hegyeshalom országos vasúti pályahálózat részét képező, normál nyomtávú fővonalon (CEF projekt)” megnevezésű projekt megvalósítását nyerte el, uniós nyílt eljárásban.

A megvalósítandó projekt árát 24 197 438 567 forintban határozták meg.

2020 júniusban vásárolta ki korábbi üzlettársát Mészáros Lőrinc, így azóta az Opus Global Nyrt. az egyedüli tulajdonosa a vasútépítő cégnek.

Az R-kord egyike az ország legnagyobb, közbeszerzéseket elnyerő építőipari cégeinek: idén áprilisig 30 milliárd forintot nyertek el közbeszerzéseken.

Forrás: HVG.hu - Vállalkozás rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek