Főoldal Külföld Szerda este szavaz a néppárti frakció Deutsch Tamás kizárásáról

Szerda este szavaz a néppárti frakció Deutsch Tamás kizárásáról

1 megtekintés

Szerda este hat és nyolc között ülésezik a Fidesz konzervatív pártcsaládja, az Európai Néppárt EP-frakciója, és az egyik napirendi pont szerint szavaznak majd Deutsch Tamás fideszes képviselő kizárásáról is – vette észre a 444

Deutsch Tamás kizárását azért kezdeményezte mintegy harminc képviselőtársa, mert gestapós és  ávós  módszernek nevezte, ahogyan Manfred Weber frakcióvezető beszélt az Orbán-kormány vétófenyegetéséről. Közben Deutsch Tamás feltalálta a  politikai családon belüli erőszak  fogalmát is. 

Később aztán bocsánatot kért, ráadásul az Orbán-kormány végül nem vétózta meg a költségvetést, de a politikus kizárása így is napirenden maradt. Ehhez kétharmados többség szükséges, a szavazáson pedig nem fogadják el a tartózkodást. 

Az ATV-nek egy befolyásos fideszes politikus hétfőn azt mondta, ha kizárják Deutsch Tamást a néppárti frakcióból, a többi fideszes is követni fogja.  

Forrás: Index.hu - Külföld rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek