Főoldal Koronavírus Pálinkát választott az Agrárminisztérium

Pálinkát választott az Agrárminisztérium

7 megtekintés

Az Árpád Pálinkatanya Prémium Piros Vilmos nedűje lett az idén az Agrárminisztérium pálinkája – tudatta az agrártárca az MTI-vel hétfőn.

A tájékoztatás szerint a Nemzeti pálinkakiválóság program TOP díjazottjai közül választják ki évente az AM pálinkáját Az AM 2014-ben indította a Nemzeti pálinkakiválóság programot. Az idei versenyre 20 pálinkafőzde

138 tétellel nevezett, ebből 17 pálinkafőzde 66 tétele került a zsűri elé.

A részletes analitikai vizsgálatot a Nébih, az érzékszervi minősítő bírálatot a hagyományoknak megfelelően a magas kvalitású, független szakértőkből álló Pálinkaminősítő Bizottság vakkóstolással végezte, végül 44 pálinka Pálinkakiválóság, 22 pedig TOP Pálinkakiválóság minősítést kapott.

A koronavírus-járvány miatt ez az év mindenki számára rendhagyó, kihívásokkal teli, ez a pálinkafőzdéket sem kímélte. Ebben a nehéz helyzetben sem szabad elfelejtenünk, hogy a pálinka nemzeti italunk, hungarikum, amely méltó vetélytársa lehet a legnemesebb italoknak

– mondta az AM élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a Nemzeti pálinkakiválóság program díjátadó eseményén az agrártárca hétfői közleménye szerint.

Erdős Norbert kiemelte, a pálinka népszerűsége az elmúlt tíz évben jelentősen nőtt, a kereskedelmi főzdék előállítása is igazodott a fogyasztói igényekhez.

Nagy Árpád, az AM pálinkája elismerést szerzett italt előállító békéscsabai Árpád és Vadász Pálinkák tulajdonosa a díjátadón elmondta, a főzdénél a pálinkakészítés tudománya öt generációra nyúlik vissza, a pálinka iránti szenvedély elengedhetetlen része az életüknek.

Forrás: Origo.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek