Főoldal Technika és Tudomány Nyolc nyugat-európai ország összehangolva indítja el a koronavírus elleni oltási kampányát

Nyolc nyugat-európai ország összehangolva indítja el a koronavírus elleni oltási kampányát

3 megtekintés

Olasz, francia és német kezdeményezésre egymással egyeztetve kezd több ország oltási kampányba.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Olaszország, Franciaország és Németország más európai országokkal egyeztetve indítják a koronavírus elleni oltási kampányaikat – közölte az olasz egészségügyi minisztérium.

„Megállapodtunk abban, hogy egyeztetjük az oltási kampány megindítását, illetve az illetékes állami hatóságok közötti gyors információcserében is, biztosítva ezzel a világos kommunikációt” – olvasható az olasz tárca közleményében.

A minisztérium tájékoztatása szerint Belgium, Franciaország, Németország, Olaszország, Luxemburg, Hollandia, Spanyolország és Svájc is aláírta az erről szóló nyilatkozatot a nap folyamán tartott videókonferenciát követően.

A dokumentumban az aláírók vállalják, hogy fellépnek a vakcinákról terjedő hamis információkkal szemben, biztosítják az egyértelmű és áttekinthető lakossági kommunikációt és közös irányelveket fogadnak el a határokon át ingázók beoltásával kapcsolatban.

Forrás: HVG.hu - Tech rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek