Főoldal Itthon Nem idegengyűlöletről van szó

Nem idegengyűlöletről van szó

3 megtekintés

ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász, a Századvég Intézet kutatója a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az új amerikai és az európai migrációs politikáról, a az ezzel szemben álló magyar álláspontról.

A leköszönő amerikai elnök, Donald Trump az utolsó hónapokban is azon dolgozik, hogy a közel-keleti békefolyamat minél szélesebb legyen, mert az a célja, hogy olyan elnökként kerüljön be a történelembe, aki nem csak beszél a békéről, hanem tesz is érte. Ezért is lehet azt mondani róla, ő a béke elnöke.

Az amerikai belpolitikában is jelentős változásokat hozott be Trump, például a kerítés megépítésével, ám utódja már kijelentette, hogy az Amerikában tartózkodó tisztázatlan státuszú emberek millióit kívánja állampolgársággal segíteni. Ennek kapcsán Lomnici Zoltán megjegyezte, nem volt mindig ilyen az Egyesült Államok, például nem szívesen fogadtak be a Holokauszt borzalmai elől menekülő zsidókat egykor.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.

Forrás: Origo.hu - Itthon rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek