Főoldal Sport Negyvennyolc évesen elhunyt a Topolya magyar származású vezetőedzője

Negyvennyolc évesen elhunyt a Topolya magyar származású vezetőedzője

4 megtekintés

Szabó Zoltán 2018-ban ült le a Topolya kispadjára, irányításával a klub feljutott az élvonalba, ahol az első idényében a negyedik helyen végzett. 

A szakember 90 mérkőzésen irányította az együttest, 54 győzelem mellett 19 döntetlen és 17 vereség volt a mérlege. Edzői pályafutását Kecskeméten kezdte 2007-ben, Tomiszlav Szivics segédedzőjeként. 

Játékosként megfordult többek között a Hajduk Kulában, a Vojvodinában, a Partizan Beográdban és a Zalaegerszegben is. Futballozott Dél-Koreában, Japánban és Cipruson is.

Az október 11-i Szerbia–Magyarország Nemzetek Ligája labdarúgó-mérkőzés szakkommentátora Szabó Zoltán volt az Indexen.

A Nemzeti Sport Online azt írja, az első hírek szerint szívinfarktus okozta a tréner halálát. A lap később utolérte Zsemberi Jánost, a klub tulajdonosát, aki nem zárja ki, hogy a tragédia összefügg a koronavírussal, hiszen Szabó Zoltán hétfőn pozitív tesztet produkált, miután légszomja és gyors szívverése miatt kórházba szállították.

A tulajdonos arról is beszélt, hogy Szabó Zoltán közel állt a megállapodással a Budapest Honvéddal, ahol vezetőedző lett volna. 

Forrás: Index.hu - Sport rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek