Főoldal Itthon Négyszer is leesett a mikrofon Gyurcsány hajtókájáról, amikor az Európai Egyesült Államokat próbálta erőltetni – videó

Négyszer is leesett a mikrofon Gyurcsány hajtókájáról, amikor az Európai Egyesült Államokat próbálta erőltetni – videó

2 megtekintés

Különleges, szórakoztató alakítást nyújtott tegnap a parlamentben Gyurcsány Ferenc, akinek ötperces felszólalása alatt négyszer esett le a mikrofon a hajtókájáról. A baloldal vezére az Európai Egyesült Államokat erőltette vehemensen, és persze szeretetről beszélt.

Az Országgyűlés hétfői ülésén szót kért Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, frakcióvezetője is. A politikus, miután egy interjúban tulajdonképpen bejelentette, hogy felesége lesz a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje, lendületes beszédet mondott. Olyannyira, hogy azt

még a hajtókájára tűzött mikrofon sem tudta elviselni, az ötperces felszólalása alatt négyszer is leesett.  

A legtömörebben Hollik Istvánnak, a Fidesz kommunikációs igazgatójának sikerült összegezni a történteket, egy rövid videóban mutatta be, hogy pontosan mi történt:

Érdemes azonban részletesebben megvizsgálni a mikrofonkatapultálásokat, ugyanis azokra leginkább akkor került sor, amikor Gyurcsány tulajdonképpen az Európai Egyesült Államokról beszélt.

  • “Európai nemzetek szövetségének” – első ugrás;
  • “Lesz közös, új föderatív európai…” – ismét leesett; 

Tanulságos egyébként Varju László reakciója is: az első botlásnál még kedélyesen mosolygott, később elmerült inkább jegyzetfüzetében.

Jó hír, hogy Gyurcsány tanult hibájából, és következő beszédében már stabilan a hajtókáján maradt a mikrofon. Igaz, az Európai Egyesült Államok helyett a szeretet politikájáról beszélt, ami döbbenetes azok után, hogy nem is olyan régen még gumilövedékkel lövetett emberek közé Budapesten.

Forrás: Origo.hu - Itthon rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek