Főoldal Sport Mohácson dolgozik az Európa-bajnok magyar kézis

Mohácson dolgozik az Európa-bajnok magyar kézis

3 megtekintés

Hazaköltözött Montenegróból, és ismét a magyar kézilabdasportban tevékenykedik Kindl Gabriella, aki játékosként Európa-bajnok, illetve világ- és Európa-bajnoki bronzérmes is volt, írta az MTI.

A másodosztályt jelentő NB I/B-ben szereplő Mohácsi TE honlapján hétfőn jelentették be, hogy Markoc – lánykori nevén Kindl – Gabriella visszatér szülővárosába, januártól ő irányítja a felnőtt csapatot, és az utánpótlás szakmai igazgatójaként is tevékenykedik majd.

„Olyan ajánlat érkezett pár héttel ezelőtt az MTE vezetősége felé, amelyre egyszerűen nem lehetett nemet mondani. Gabi első körben csak utánpótlás szakmai igazgatóként érkezett volna a szakosztályhoz, mivel Serfőző Zsolttal a klub nem kívánta felbontani a szezon végéig érvényes szerződését. Rövidebb gondolkodás után azonban, közös megegyezéssel, felnőtt csapatunk vezetőedzője félévkor távozik az egyesülettől” – nyilatkozta Erdélyi Bianka szakosztályvezető.

Szerencsére Gabi azonnal elvállalta a felnőtt csapat irányítását is, így a téli felkészülést már vele kezdi meg a csapat. Nagy örömmel tölt el, hogy szakosztályunk egy ilyen mohácsi szakemberrel lesz gazdagabb, ennél szebb karácsonyi ajándékot nem is kívánhatnék

– tette hozzá.

A 41 éves Markoc Gabriella a Győri ETO KC, a Dunaferr SE, a szlovén Krim Ljubljana, majd a montenegrói Buducnost Podgorica játékosa volt. Mindhárom országban megnyerte a bajnokságot és a kupát, 2010-ben KEK-győzelmet ünnepelhetett, az EHF-kupában pedig háromszor is döntőt játszhatott.

A balátlövő a magyar válogatottban 2000 és 2005 között 86 mérkőzésen 91 gólt dobott, tagja volt a 2000-ben Európa-bajnoki arany-, 2004-ben Európa-bajnoki bronz-, 2005-ben pedig világbajnoki bronzérmet nyerő együttesnek, majd 2009 és 2011 között a montenegrói válogatottban játszott.

A Buducnost Podgoricánál utánpótlásedzőként számos sikert ért el.

Forrás: 24.hu - Sport rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek