Főoldal Befektetés Megnyugodtak a kedélyek, pluszban nyithatnak az európai piacok

Megnyugodtak a kedélyek, pluszban nyithatnak az európai piacok

4 megtekintés
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Mérsékelt pluszban nyithatnak az európai részvényindexek

  • Tegnap kezdődött meg az koronavírus elleni oltóanyag kiszállítása és azoltást is megkezdték az Egyesült Államokban, és a folytatódó Brexit tárgyalások miatt jó hangulat uralkodott az európai börzéken, de a jó nyitás után az amerikai tőzsdéken zárásra alaposan elromlott a hangulat. A befektetők hangulatára a jó hírek mellett a stimuluscsomag körüli bizonytalanság és az esetleges újabb szigoritó intézkedések bevezetése nyomta rá a bélyegét. Az S&P 500 végül 3647 ponton zárt, amely 0,44 százalék esésnek felel meg, a Dow Jones 0,62 százalékot esett és 29861 ponton fejezte be a kereskedést, míg a Nasdaq felüleljesítőként 12436 ponton zárt és 0,47 százalékkal emelkedni tudott.
  • Az ázsiai tőzsdék estek a keddi kereskedésen, a befektetők arra várnak, hogy az amerikai törvényhozás jusson túl a holtponton, és eltűnjön a bizonytalanság a simuluscsomag elfogadása körül. A japán Nikkei 0,17 százalékkal esett, miután a miniszterelnök felfüggesztette az utazás támogató programot, amely ugyan segített a vállalkozásoknak, de azt gondolják, hogy hozzájárult a koronavírus járvány újbóli fellendülésében is. A sanghaji tőzsde 0,4 százalékkal került lejjebb, a hong-kongi Hang Seng 0,7 százalékot esett, a dél koreai Kospi 0,15 százalékkal lejjeb zárt. Ázsia más részein sem volt jó a hagulat, az ausztrál tőzsde 0,4 százalékot esett, míg a tajwani piac 1 százalék esést mutatott.
  • A határidős amerikai indexek minimálisan feljebb kerültek, a határidős DAX pedig 0,04 százalékos emelkedést vetít előre a hétfői piacnyitásra.
  • Ma több makroadatra figyelhetünk, itthon az ÁKK 3 hónapos dkj-aukciót tart, az MNB kötvényvásárlási aukciója mellett délután 2 órakor dönt a kamatról, kamatemelésre kicsi az esély, de a 3 órakor érkező közlemény hatással lehet a forint piacára. A mai kínai ipari makroadatok vegyesek lettek, az ipari adat a vártnak megfelelően alakult, azonban a kiskereskedelem novemberi teljesítménye a várnál némileg gyengébb teljesítményt mutatott. Az USA novemberi ipari teljesítményéről délután tudhatunk meg többet.
  • Az olaj árfolyama csökken a mai kereskedésben, a februári határidős WTI árfolyama 0,64 százalékkal került lejjebb hordónként 46,589 dollárra, míg az arany árfolyama feljebb került, jelenleg 0,66 százalékos emelkedést követően 1839,43 dollárt kell fizetni egy uncia aranyért.
  • A forint árfolyama mérsékelten gyengül ma reggel, egy euró 354,11 forintba kerül, míg egy dollárért jelenleg 291,59 forintot kérnek.

Címlapkép: Martin Leissl/Bloomberg via Getty Images

Forrás: Portfolio.hu - Befektetés rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek