Főoldal Technika és Tudomány Még hasznosabb lehet otthon a Google hangos asszisztense

Még hasznosabb lehet otthon a Google hangos asszisztense

3 megtekintés

Igen hasznos funkciót adott a Google asszisztenséhez, amely ezzel még kényelmesebbé teheti az okosabb otthonok tulajdonosainak életét.

Nemrég olyan frissítést kapott a Google asszisztense, melynek köszönhetően immár nem is kell egy adott pillanatban parancsszavakat mondani neki, hogy kapcsoljon be készülékeket, kapcsolja fel a világítást. Ez konkrétabban azt jelenti, hogy az okosotthonban a Google segédje ütemezett időben tehet meg bizonyos dolgokat a felhasználó beavatkozása nélkül. Az mesterséges intelligenciával dolgozó asszisztens úgy konfigurálható ugyanis, hogy egy adott időpontban felkapcsolja a lámpákat, bekapcsolja a kávéfőzőt, elindítsa a légkondicionálót stb. A Google ütemezett műveleteknek (Scheduled Actions) nevezi ezt a szolgáltatását.

A Google példákat is mutat a működésre, elég azt mondani a segédnek, hogy reggel 8-kor kapcsolja be a kávéfőzőt, vagy reggel 7-kor, esetleg öt perc múlva gyújtsa fel a villanyt. A parancsokat az aktuális napra vagy egy másik napra lehet ütemezni a következő hétnapos időszakon belül. Az ütemezett műveleteket bármikor törölni is lehet.

A szolgáltatásnak azért vannak korlátai is. A használatához nagyon pontosan kell meghatározni az időt és a dátumot. Például ha hétfőn reggel 7 órakor fel akarjuk kapcsoltatni a villanyt, akkor pontosan meg kell adni a napot és az időt, az a parancs, hogy holnapután reggel 7-kor kapcsolja fel a villanyt, nem fog működni. Emellett az új funkció jelenleg csak az intelligens otthon eszközeire korlátozódik, és nem fog működni olyan funkciókkal, mint a zene lejátszása.

A funkciót egyébként még az év elején jelentették be a Las Vegas-i CES-en, és jelenleg fokozatosan kerül a felhasználókhoz. Érdemes tehát időnként ellenőrizni, amennyiben még nem kapta volna meg ezt a frissítést.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: HVG.hu - Tech rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek