Főoldal Kultúra Media1: megválhat Lampé Ágnestől a Klubrádió

Media1: megválhat Lampé Ágnestől a Klubrádió

3 megtekintés

A portál szerint műsorvezetőnek azért kell távoznia, mert a rádió és Lampé másik munkahelyéhez, az ATV Csoporthoz tartozó Spirit FM is ugyanarra a frekvenciára pályázik.

A Media1.hu úgy tudja, hogy Lampé Ágnes műsorvezetőt válaszút elé állította a Klubrádió vezetése: vagy befejezi együttműködését az ATV Csoporttal vagy felmondanak neki a rádiónál. A portál szerint a minap a Klubrádióban a szerkesztőség tagjaival már ismertették is, hogy a rádió befejezi több éve tartó együttműködését Lampéval, aki az értekezleten már nem lehetett jelen.

Media1-nek nyilatkozva Arató András, a Klubrádió Zrt. többségi tulajdonosa és igazgatósági elnöke azt mondta, a háttérben az áll, hogy az ATV Csoporthoz tartozó Spirit FM is pályázatot ad be a Budapest FM 92,9 MHz-es frekvenciára, amelyet a Klubrádió 2021. február 14-i használhat a Médiatanács döntése értelmében, a továbbiakban pedig csak akkor, ha megnyeri az erre vonatkozó, folyamatban lévő pályázatot.

Az ügyben megszólaltatták Lampé Ágnest is, aki úgy fogalmazott: „Az, hogy a Spirit FM is pályázik a Klubrádió által jelenleg használt frekvenciára, semmilyen módon nem kapcsolódik se hozzám, se ahhoz a tényhez, hogy a rádiónál és az ATV-nél is dolgozom/dolgoztam. Ez a helyzet évek óta fennáll, mind a két orgánumnál vezetek/vezettem műsorokat. Mindez a pályázat beadásáig nem okozott problémát. Ekkor viszont a rádió vezetősége részéről ultimátumot kaptam, hogy azonnal válasszak, mivel innentől kezdve az ATV/Spirit FM és a Klubrádió versenyhelyzetbe került. Ez viszont nem állja meg a helyét: ha a Klubrádiónál marad a frekvencia, akkor azért, ha más nyeri meg a pályázatot, akkor meg azért.”

Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója a portálnak azt mondta, hogy Lampé Ágnes ATV-s munkájával meg vannak elégedve, és ezután is számítanak rá.

Fiala Jánost viszont egy ideig biztos, hogy nem vezet műsort a csatornán, mivel a műsorvezető és a Civil a pályán szerkesztője között hetek óta tartó konfliktus miatt a csatorna vezetése és Fiala úgy döntöttek, hogy befejezik a közös munkát.

Forrás: HVG.hu - Kult rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek