Főoldal Kultúra Márciusban érkezik a BIDF dokumentumfilmes fesztivál

Márciusban érkezik a BIDF dokumentumfilmes fesztivál

2 megtekintés

2021. március 1-7. között rendezik meg a 7. Budapest International Documentary Festival (BIDF) nevű dokumentumfilmes fesztivált a műsorán nemzetközi fesztiváldíjas filmalkotásokkal, filmekkel az öreg Gorbacsovtól sztriptíztáncos mérnökig, anorexiás fotóművésztől képtolvajig.

Az elmúlt hat év nemzetközi-, és legfőképp a hazai közönség köreiben elért sikerei és telt házas vetítései után a Budapest International Documentary Festival 2021-ben hetedik alkalommal hozza el Magyarországra mindazokat a kiváló filmalkotásokat, amelyek jószerivel másképp nem jutnának el a hazai közönséghez – áll a fesztivál közleményében.

A Budapest International Documentary Festival a világ legrangosabb és legújabb (2019-ben és 2020-ban készült) nemzetközi sikerfilmjeit vonultatja fel. Az Oscar-díjas, Oscar-jelölt, Európa-díjas, Velence, Locarno, Karlovy Vary, Berlinale, Sundance fesztiválokon díjazott egész estés filmek magyarországi versenye a BIDF. A BIDF 2021 díjairól rangos, 25 nemzetközi-, és hazai szaktekintélyből, alkotóból álló zsűri dönt.

A Budapest International Documentary Festival versenyfilmjeinek meghívott alkotói minden vetítést követően közönségtalálkozókon avatják be a nézőket a filmek kulisszatitkaiba.  

A fesztivál egy hete alatt 30 versenyfilm több mint 100 vetítése látható majd párhuzamosan a Cinema City MAMMUT termeiben. A korábbi években január végén megrendezett fesztivált 2021-ben március elejére tették át a szervezők, bízva abban, hogy kora tavasszal már biztonságosan lehet a fesztivált megtartani.

Forrás: Origo.hu - Filmklub rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek