Főoldal Itthon Már az influenza is megjelent, de influenzajárvány egyelőre nincs

Már az influenza is megjelent, de influenzajárvány egyelőre nincs

3 megtekintés

A koronavírus örökítőanyagának jelenléte a szennyvízben azt mutatja, hogy egyedül Szolnokon emelkedik még a koncentráció, de Eger és Szombathely is növekvő adatokat mutat, máshol stagnál vagy csökken a szintje – hangzott el az Operatív Törzs tájékoztatóján.

298 esetben intézkedtek a rendőrök az elmúlt 24 órában, mivel nem, vagy nem megfelelően viselték az emberek a maszkot – mondta Gál Kristóf a koronavírus elleni védekezésért felelős Operatív Törzs keddi online tájékoztatóján. Hozzátette, 333 esetben intézkedtek a kijárási tilalom megszegése miatt.

16104 esetben ellenőrizték a rendőrök a hatósági házi karantén betartását, illetve több mint 50 ezer új hatósági házi karantént rendeltek el az elmúlt nap. Több mint 40 ezren tartózkodnak hatósági házi karanténban – tette hozzá.

Több településen csökken a koronavírus örökítőanyagának jelenléte a szennyvízbenFotó: Csudai Sándor – Origo

Folyamatosan nő a gyógyultak száma

1893 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 285 763 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 107, többségében idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma 7237 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 83 115 fő, az aktív fertőzöttek száma 195 411 fő. Az aktív fertőzöttek 18 százaléka, az áldozatok 21 százaléka, a gyógyultak 23 százaléka budapesti. 7845 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 597-en vannak lélegeztetőgépen – közölte Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője.

A koronavírus örökítőanyagának jelenléte a szennyvízben azt mutatja, hogy egyedül Szolnokon emelkedik még a koncentráció, de Eger és Szombathely is növekvő adatokat mutat, máshol stagnál vagy csökken a szintje  – mondta a szakember, és arról is beszélt, hogy továbbra is várják a 16 és 60 év közötti gyógyultakat a vérplazma-donációra.

Influenzaszerű megbetegedésekkel csaknem nyolcezren fordultak orvoshoz a 49. héten, de sehol sem jelentettek még halmozódást. Az oltások 83 százalékát használták fel eddig, a három év alattiaknak adható vakcinából csak 36 százalék fogyott el.

Forrás: Origo.hu - Itthon rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek