Főoldal Autó Már 34 egészségügyi dolgozó halt meg a járvány miatt Magyarországon

Már 34 egészségügyi dolgozó halt meg a járvány miatt Magyarországon

1 megtekintés

Az orvoskamara által készített listán nyolc háziorvos neve szerepel.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Ismét bővült a Magyar Orvosi Kamara (MOK) listája, melyen a Covid-járvány olyan áldozatai szerepelnek, akik korábban a magyar egészségügyben dolgoztak.

A lista már 34 névből áll, ebből 8-an háziorvosok voltak korábban. De szerepel rajta nővér, ápoló, illetve radiológus neve is.

A MOK azt írja: ez a honlapjuk “történetének talán a legszomorúbb rovata ez, melyben mély megrendüléssel búcsúzunk a COVID-19 pandémiában elhunyt kollégáinktól, akik hivatástudatukhoz méltóan teljesítették esküjüket, orvosi, illetve ápolói kötelezettségeiket, elhivatottan szolgálva embertársainkat”.

A kamara nem hivatalos adatokra támaszkodik a lista bővítésekor, az egészségügyi dolgozók halálhíréről a sajtóból vagy a saját forrásaiktól értesülnek.

Forrás: HVG.hu - Autó rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek