Főoldal vilag Leégett egy orosz idősotthon, többeket nem tudtak kimenteni

Leégett egy orosz idősotthon, többeket nem tudtak kimenteni

2 megtekintés

A faépület teljesen leégett. A balesetben 11-en vesztették életüket.

Leégett egy idősotthonként működtetett panzió Baskírföldön, a balesetben 11 ember életét vesztette – közölte kedden az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának helyi kirendeltsége.

Az abzezili járásban, Isbulgyino községben történt baleset oka az első feltételezések szerint a tűzrendészeti szabályok megszegése volt. Az otthonból egyes hírek szerint négy, mások szerint hat embert sikerült kimenteni. Hírügynökségek szerint a személyzet tagjai túlélték a balesetet, az áldozatok mind lakók voltak.

A 72 négyzetméteres alapterületű, egyszintes faépület teljesen leégett. A szociális intézmény legálisan működött, de bentlakásos otthonként működni nem volt engedélye és hivatalosan legfeljebb tíz ember nappali elhelyezésére szolgálhatott volna.

Az ügyben halált okozó gondatlanság címen eljárás indult. Az abzezizili járásban rendkívüli állapotot hirdettek ki a helyi hatóságok.

Forrás: HVG.hu - Világ rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek