Főoldal Gazdaság Lassult az ipari termelés növekedése az Egyesült Államokban

Lassult az ipari termelés növekedése az Egyesült Államokban

0 megtekintés
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Novemberben 0,4 százalékkal nőtt az ipari termelés az Egyesült Államokban az előző havihoz képest, kevésbé az októberi 0,9 százalékos növekedésnél, de kissé élénkebben a piacok által várt 0,3 százaléknál.

Az ipari termelés még mintegy 5 százalékkal marad el a járvány által nem érintett utolsó hónapban, februárban nyújtott teljesítménytől. A járvány által leginkább érintett hónapokban, márciusban és áprilisban összességében 16,5 százalékkal esett vissza az ipari termelés a februárihoz képest.

Novemberben a feldolgozóipari termelés 0,8 százalékkal nőtt az előző havihoz képest a várt 0,3 százalékos növekedésnél nagyobb, de az októberi 1,1 százalékos havi növekedésnél kisebb mértékben.

A feldolgozóipari termelés novemberben már sorban a hetedik hónapban növekedett. A novemberi növekedés elsősorban a járműiparnak volt köszönhető, ahol 5,3 százalékos volt a termelés havi növekedése. A bányaipari termelés 2,3 százalékkal emelkedett. A közüzemi cégek termelése viszont 4,3 százalékkal csökkent, mivel az átlagnál melegebb időjárás lecsökkentette a fűtés iránti igényt.

Az ipar kapacitáskihasználtsága 0,3 százalékponttal emelkedett az előző havihoz képest, 73,3 százalékra, ami 6,5 százalékponttal marad el a nyilvántartás 1972-es  kezdete óta kalkulált átlagtól, de már 9,1 százalékpontos javulást jelent az áprilisban elért mélyponthoz képest.

Forrás: Portfolio.hu - Gazdaság rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek