Főoldal Koronavírus Koronavírus: megszólalt az operatív törzs a járvány terjedéséről

Koronavírus: megszólalt az operatív törzs a járvány terjedéséről

4 megtekintés
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Vakcinák

A Magyarországon majd elérhető vakcinákra vonatkozó dokumentáció nyilvános lesz, és azt is közlik majd, milyen életkorban lehet beadatni az oltásokat, és az ellenjavallatok is nyilvánosak lesznek – zárta szavait Galgóczi.

Influenza oltóanyag

A 49. héten 7800 fő fordult háziorvoshoz influenzaszerű tünetekkel, tünetek miatt “halmozódást” nem jelentettek. A 3 komponensű oltóanyag 83%-a került beadásra, mindenki élhet az oltás lehetőségével – tette hozzá.

Járványügyi adatok

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője közölte, hogy 1893 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 285 763 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 107 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 7237 főre emelkedett. 7845 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 597-en vannak lélegeztetőgépen.

Európában is zajlik a járvány, számos országban szigorúbb intézkedések kerültek bevezetésre

– mondta Galgóczi Ágnes, példaként említve Németországot és az Egyesült Királyságot.

Magyarországon stagnál, enyhén csökken a szennyvízben a koronavírus örökítő anyaga. Az 50. heti adatok alapján a legtöbb településen továbbra is stagnál, vagy enyhén csökken a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja. Emelkedő tendenciát egyedül Szolnok esetében figyeltek meg. A vizsgálatok alapján elmondhatjuk, hogy az átlagosnál magasabb a koncentráció Eger, Szolnok és Szombathely esetében. Csökken azonban a koncentráció Békéscsabán, Debrecenben és Szegeden. Ezzel Debrecenben és Szegeden ismét alacsony szintre csökkent az új koronavírus koncentrációja.

Ismertetik a rendőrségi intézkedések adatait

Koronavírus: hónapok óta nem érkezett ilyen kedvező adat Magyarországról, hamarosan megszólal az ope

1893 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést az elmúlt 24 órában, ennél kisebb utoljára október 24-én volt az esetszám. Ezzel 285 763 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 107 többségében idős, krónikus beteg (ez háromhetes mélypontot jelent), így az elhunytak száma 7237 főre emelkedett – közölte a koronavirus.gov.hu.

Október 24-én mutattak ki utoljára a mostani 1893-nál kevesebb (1820) új fertőzöttet. A mai adattal együtt az elmúlt hét nap átlagában 4199 fertőzöttet regisztráltak, ami 17%-kal marad el az egy héttel korábbitól.

Címlapkép: Getty Images

Forrás: Portfolio.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek