Főoldal Koronavírus Koronavírus Magyarországon: rég látott szinten az új fertőzöttek száma

Koronavírus Magyarországon: rég látott szinten az új fertőzöttek száma

2 megtekintés
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Október 24-én mutattak ki utoljára a mostani 1893-nál kevesebb (1820) új fertőzöttet. A mai adattal együtt az elmúlt hét nap átlagában 4199 fertőzöttet regisztráltak, ami 17%-kal marad el az egy héttel korábbitól. Mindez már a szigorítások látható eredménye lehet.

A halálesetek száma is csökkent, a mostani 107 főnél kevesebb haláleset november 25-én fordult elő (akkor 106 volt) utoljára. Az elmúlt hét nap átlagában napi 160 halottat vettek nyilvántartásba, ami 2%-kal alacsonyabb az egy héttel korábbi hasonló adatnál.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 83 115 fő, az aktív fertőzöttek száma 195 411 fő. Az aktív fertőzöttek száma egy hét alatt 12%-kal emelkedett, a kórházban ápoltaké viszont 2,5%-kal, a lélegeztetőgépen lévőké 1%-kal csökkent. 7845 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 597-en vannak lélegeztetőgépen.

Az aktív fertőzöttek 18%-a, az elhunytak 21%-a, a gyógyultak 23%-a budapesti – közölte a kormányzati portál.

Az elmúlt egy hétben 29 396 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, ebből 3791-et Budapesten, 3242-t Pest megyében, 1774-et pedig Hajdú-Bihar megyében.

A mintavételek számához ezúttal 73 116-ot adtak hozzá (vélhetően a tömeges gyorstesztek teszik ki ennek nagy részét), az új esetszám ennek mindössze a 2,5%-a. Az elmúlt egy hét pozitív mintavételeinek aránya 12,5% volt.

Címlapkép: Getty Images

Forrás: Portfolio.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek